top of page
Search
  • aulekink

DigiKiirendi arendusprojekt

Tänaseks on meie arendusprojekt sealmaal, et oleme leidnud kuus vabatahtlikku õpilast, kes on valmis olema koolis IT-tugiisikud nii õpilastele kui õpetajatele. Õpilased on läbinud esmase koolituse ning on valmis alustama huvitavat ja arendavat teekonda.


Koolitus läks kenasti ja osalenud õpilastelt tuli väga positiivne tagasiside. Nüüd on vaja loota, et ka õpetajad aktsepteerivad õpilasi tugiisikutena. Praegu on selles osas kindlasti arenguruumi.


IT-tugiisikute õpilaste leidmiseks kuultasime välja konkursi ning oma kandidaadi esitas ainult üks õpilane. Teistele tuli teha suunatud pakkumine. Lootsime klassijuhatajate abile, et nad leiavad igast klassist tugiisiku, aga seda tegi informaatikaõpetaja. Tema muidugi ka teab, kes võiksid need õpilased olla, st kellel juba on natuke eelteadmisi ja oskusi. Õpilased olid kohe rõõmuga nõus, aga olid ka heas mõttes pisut üllatunud pakkumise peale. Kas me tõesti võiksime sellega hakkama saada? Sellest võib järeldada, et enesekindlust digipädevuste vallas on vaja tõsta nii õpetajatel kui õpilastel.


Projekti senine käik on näidanud, et koolis on vaja inimest, kes digivaldkonna arengut enda omaks peab ning kõiki tegevusi kureerib. Miski ei toimu niisama. Praegu on selleks sekretär ja informaatikaõpetaja Astrid Rosenberg ning ta teeb seda tööd hästi. Õnn on, et meil on laenuks saadud haridustehnoloog Varje Tipp, kes teda aitab ja toetab.


DigiKiirendi programmi raames on saanud meie õpetajad põhjaliku koolituse, suurenenud on õpetajate enesekindlus digivahendeid kasutada, tundides kasutavad õpetajad mitmeid erinevaid õppemeetodeid, palju on saadud abi haridustehnoloogilt ja koolitajatelt.


Loodame väga, et õpetajad hakkavad rohkem kaasama õpilasi ning eelkõige IT-tugiisikuid. Samuti loodame, et neid õpilasi saab olema rohkem, kes tahavad olla IT-tugiisikud.


17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page