top of page
Search
  • haademeestekeskkool

Digikiirendi avaüritus

Kõik Digikiirendi programmis osalevad koolide meeskonnad said osa ühest innustavast päevast. Püstitasime uued eesmärgid järgmisteks kuudeks ja kõikidel oli võimalus avaürituse töötubades osaleda. Avaürituse koolitajateks olid: Tuuli Koitjärv, Airi Aavik, Ingrid Maadvere, Tiiu Leibur, Varje Tipp ja Marika Anissimov.


Avaüritusel toimus kuus järgmist töötuba: robootika ja progemine, liikumine ja muusika, pildid-videod nutivahendiga, STEM-ainetega seotud digivahendid, tuleviku klassiruum, lihtsad veebivahendid ja metoodikad.

1) Robootika ja progemise õpitoas progeti ilma seadmeteta, tutvuti mänguliste progeäppidega ja pandi liikuma Ozoboti ja Lego WeDo robotid.

2) Liikumise ja muusika õpitoas tutvuti praktiliste tegevustega, mida saab rakendada koolis ettetulevate olukordade jaoks. Kõike said õpetajad järgi proovida.

3) Pildid-videod nutivahendiga õpitoas õpiti nippe, kuidas kasutada nutivahendit kaamerana, millised on pildistamise põhimõtted ning kuidas lihtsalt pilte töödelda ja jagada.

4) STEM-ainetega seotud digivahendite õpitoas uuriti, kuidas meisterdada ühte lihtsat lampi. Tutvuti STEM´i toetavate veebilehekülgedega ning aplikatsioonidega, samuti VR võimalustega STEM õppes. 5) Tuleviku klassiruumi õpitoas vaadati, milliseid tegevusi saab teha tuleviku klassiruumis ning kust tulevad mängu digivahendid. Kogu õppimine töötoas toimus läbi tegevuste, mis olid seotud nüüdisaegse õpikäsitlusega - nt. koostöö, suhtlemine, esitlemine, avastamine, arendamine jm. 6) Lihtsate veebivahendite ja metoodikate õpitoas tutvuti tahvlitega, mis asuvad internetis ja mis võimaldavad palju enamat kui kirjutamine ning joonistamine.

Kokkuvõtteks võiks öelda, et meie kooli õpetajatele meeldisid kõik õpitoad, kuna need olid väga praktilised ja huvitavad. Kindlasti hakkavad õpetajad uusi keskkondi õppetöös kasutama.


17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page